Geschreven op 14 december 2015

Nu steeds meer toeristen de badplaatsen in Egypte links laten liggen is de vraag welke landen een goed alternatief zijn. Vooralsnog lijkt vooral Kaapverdië te gaan profiteren van de onrust.

Al jaren lang is Egypte een vakantieland bij uitstek voor iedereen die op zoek is naar all-inclusive, witte stranden, mooie duikplekken en een helderblauwe zee. Helaas is hier het laatste jaar abrupt een eind aan gekomen door diverse (bloedige) aanslagen. Steeds meer Nederlanders gaan op zoek naar een alternatief. Vooral de Canarische Eilanden lijkt een goed alternatief, maar vanwege de constante populariteit van deze eilanden is hier niet heel veel keus. Daarnaast is er op de eilanden soms sprake van massatoerisme. Wie echt een goed alternatief voor Egypte zoekt moet eens denken aan Kaapverdië! Het aantal boekingen naar Kaapverdië zal dit boekingsseizoen naar verwachting met meer dan 50% stijgen.

Kaapverdië
Kaapverdië (Kaapverdische Eilanden) is een Afrikaanse eilandengroep, gelegen voor de westkust van Afrika. Het land kenmerkt zich door hoge vulkanen, schitterende stranden, palmbomen, een helderblauwe zee, luxueuze hotels en slechts 12 dagen per jaar regen. Het land is nog niet zo toeristisch in vergelijking met Egypte. Het is dan ook niet moeilijk om een rustig stuk strand te vinden. Daarnaast is het in Kaapverdië veilig om buiten de resorts te komen. Het toerisme speelt zich grotendeels af op de eilanden Boa Vista en Sal. Op deze eilanden vind je ook de meeste hotels. De vliegduur naar Kaapverdië bedraagt ongeveer 6 uur en de temperaturen liggen het gehele jaar rond de 25 graden.

Nederlandse reisorganisaties
Vanwege de stijgende vraag naar Kaapverdië, besluiten steeds meer reisorganisaties om reizen naar Kaapverdië aan te bieden. Daarnaast komen er het komende jaar meer vluchten en het bestaande reisaanbod wordt uitgebreid. Grote reisorganisaties die Kaapverdië nu al in hun aanbod hebben zijn TUI, Neckermann Reizen, Kras, SNP reizen en Sunweb. Bekijk alle reisorganisaties met reizen naar Kaapverdië op onze Kaapverdië reisaanbod pagina.