Geschreven op 15 december 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Italië aangescherpt vanwege de verhoogde terreurdreiging.

In Italië is net als in veel andere een verhoogd risico op terroristische aanslagen. De Italiaanse autoriteiten hebben hierdoor extra veiligheidsmaatregelen genomen. Blijf alert, vooral op drukke en toeristische plaatsen. Volg daarnaast de instructies van de lokale autoriteiten op en zorg ervoor dat je zich kunt legitimeren met een geldig legitimatiebewijs. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de media.

Heilig Jaar van Barmhartigheid
Paus Franciscus heeft een ‘Heilig Jaar van Barmhartigheid’ uitgeroepen. Het Heilig Jaar is begonnen op 8 december 2015 en eindigt op 20 november 2016. In het kader van dit Heilig Jaar zullen er talloze grootschalige manifestaties worden georganiseerd in Rome en Vaticaanstad. Vanwege deze manifestaties worden er miljoenen extra bezoekers verwacht waardoor ook de kans op terreur toeneemt. De Italiaanse autoriteiten hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Italië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.