Geschreven op 29 december 2015

De Canadese overheid heeft besloten om per 15 maart 2016 een visumplicht in te voeren voor reizigers die per vliegtuig naar Canada komen.

Tot op heden kon men altijd visumvrij naar Canada reizen als men korter dan 6 maanden in het land verbleef. Vanaf 15 maart 2016 is het echter verplicht om een zogenaamde ETA-visum (Electronic Travel Authorization) aan te vragen als je per vliegtuig naar Canada wilt reizen. De verenigde Staten werken al langer met een zelfde soort visumregeling. Met dit elektronische visum kun je maximaal 6 maanden in Canada verblijven binnen een periode van 5 jaar. Als je over land of zee aankomt kun je nog steeds visumvrij reizen.

Visumaanvraag
Het elektronische visum is aan te vragen via de speciale website cic.gc.ca. Hier vul je een (Engelstalig) formulier in, waarna je met een creditcard de kosten van 7 Canadese dollar af kunt rekenen. Zorg er wel voor dat je een geldig paspoort heeft dat nog 6 maanden geldig is bij aankomst in Canada. Wil je graag een aanvraag doen in het Nederlands of heb je geen beschikking over een creditcard? Het is ook mogelijk om met iDeal, Bancontact/Mister Cash of overboeking een visum te regelen via de Nederlandse website Visum Canada.

Vragen?
Voor vragen kun je contact opnemen met de consulaire afdeling van de Canadese ambassade in Den Haag. Deze zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.30 en 12.30 op het telefoonnummer 070-3111600.

Bezoekadres:
Sophialaan 7
2514 JP Den Haag