Geschreven op 9 januari 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Egypte aangescherpt vanwege een aanslag in de populaire badplaats Hurghada. Bij deze aanslag zijn meerdere toeristen verwond.

Op dit moment geldt er al een negatief reisadvies voor een groot deel van Egypte. Nu heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken dit reisadvies nog eens extra aangescherpt. Dit heeft te maken met een aanslag op het Bella Vista hotel in de populaire badplaats Hurghada. Bij deze aanslag zijn meerdere toeristen gewond geraakt. Eerder deze week werden er ook al toeristen beschoten in de hoofdstad Caïro. Hierbij vielen geen slachtoffers. Deze mislukte aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat.

Weest alert
In het hele land geldt een verhoogde kans op politieke onrust, gewelddadige acties en een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook op buitenlanders en buitenlandse doelen. Wees alert en vermijd gebouwen van de overheid, publieke plaatsen waar veel buitenlanders komen en demonstraties. Vooral rond 25 januari is er een verhoogde kans op gewelddadige demonstraties. Het is dan precies 5 jaar geleden dat de Egyptische revolutie begon.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Egypte kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.