Geschreven op 12 februari 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Iran, Kosovo en Uganda aangepast.

Iran
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Iran aangescherpt. Alle reizen naar de grensgebieden met Irak, Afghanistan en Pakistan worden afgeraden vanwege de kans op aanslagen. Verder dien je in de hoofdstad Teheran alert te zijn vanwege terroristische dreiging.
Voor het volledige reisadvies van Iran kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kosovo
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kosovo aangescherpt. Op 17 februari 2016 wordt in Kosovo de Onafhankelijkheidsdag gevierd. Er zijn oproepen geweest om op die dag te demonstreren in met name de hoofdstad Pristina. Bij die demonstraties kan geweld worden gebruikt. Vermijd demonstraties en volg het lokale nieuws voor de laatste ontwikkelingen.
Voor het volledige reisadvies van Kosovo kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Uganda
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Uganda aangescherpt. Op 18 februari 2016 zijn er nationale verkiezingen. Vanwege deze verkiezingen is er een verhoogde kans op demonstraties, ongeregeldheden en verkeershinder. Bij mogelijke incidenten rond de verkiezingen kunnen winkels tijdelijk sluiten. Bezoek geen stembureaus en verkiezingsbijeenkomsten als dat niet noodzakelijk is.
Voor het volledige reisadvies van Uganda kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.