Geschreven op 4 maart 2016

Slechts 300 inwoners, een staatshoofd en een trekpleister voor avonturiers. Moresnet, een landje dat per ongeluk ontstond.

Na succesvolle boeken als ‘Meesterspion, de spionagecarrière van Prins Bernhard’ en ‘De Schaduw van Tambora’ komt Philip Dröge met een nieuwe verrassende titel. Bij de titel ‘Moresnet’ gaat er bij veel mensen geen belletje rinkelen. Toch vreemd als je weet dat Moresnet ooit van het drielandenpunt bij Vaals een vierlandenpunt maakte. Philip Dröge heeft het boek geschreven omdat het precies 200 jaar geleden is dat het buurlandje werd opgeheven.

Het boek valt meteen op door de uitsparing in de cover. De uitsparing toont de contouren van Moresnet, die opvallend strak waren. Na het lezen van het boek weet men alles over het buurlandje dat per ongeluk ontstond. Zo wordt er verteld over het ontstaan, de bewoners, de grote aantrekkingskracht op avonturiers en het dagelijkse leven. Moresnet had de ideale samenleving willen creëren en was hier bijna in geslaagd.

Winactie
Uitgeverij Unieboek Het Spectrum heeft ons een exemplaar van het boek ter beschikking gesteld om weg te geven aan een van onze lezers. Wil jij kans maken op deze prijs? Stuur dan je favoriete boektitel naar winactie@landenkompas.nl. Op 18 maart a.s. nemen wij contact op met de winnaar. De winnaar maken wij ook bekend op deze pagina.

De winnaar van deze winactie is Sjoerd Madou!
Win het boek 'Moresnet'
ISBN / EAN: 9789000349609
Verschijningsdatum: februari 2016
Aantal pagina’s: 272
Verkoopprijs: € 19,99
Uitgever: Unieboek Het Spectrum