Geschreven op 15 maart 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Nieuw-Zeeland, Laos en de Filipijnen aangepast.

Nieuw-Zeeland
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nieuw-Zeeland aangescherpt. In Rotorua op het noordereiland is een bende actief die in campers en auto’s van toeristen inbreekt. Wees extra alert, kampeer niet in het wild en laat geen waardevolle spullen onbeheerd achter.
Voor het volledige reisadvies van Nieuw-Zeeland kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Laos
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Laos aangescherpt. Alle niet noodzakelijke reizen naar de provincie Xaysomboune worden ontraden. Hier zijn al langere tijd gevechten tussen rebellerende groeperingen en het leger, waarbij ook doden zijn gevallen. Doelwit van de aanvallen waren soldaten en overheidsbeambten. Sinds november 2015 zijn ook burgers slachtoffer geworden van gewelddadigheden. Mocht je door de provincie Xaysomboune reizen, blijf dan op de hoofdwegen.
Voor het volledige reisadvies van Laos kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Filipijnen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Filipijnen aangescherpt. Op 9 mei 2016 vinden er op de Filipijnen presidentiële verkiezingen plaats. In aanloop naar deze verkiezingen kunnen incidenten plaatsvinden. Wees alert en vermijd grote publieke bijeenkomsten. Daarnaast worden alle niet noodzakelijke reizen naar Mindanao afgeraden omdat er groepen rebellen actief zijn. Vooral in de ‘Autonomous Region of Muslim Mindanao’ (ARMM) zijn er gevechten tussen rebellen en het leger. Er kunnen ook aanslagen op burgerdoelen worden gepleegd. Ook vinden in toenemende mate ontvoeringen plaats in Mindanao.
Voor het volledige reisadvies van Filipijnen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.