Geschreven op 22 maart 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar België aangescherpt vanwege verschillende aanslagen in de hoofdstad Brussel.

Vanochtend hebben er verschillende bomexplosies plaatsgevonden in België. Zowel op vliegveld Zaventem als bij het metrostations Maalbeek en mogelijk Brussel-Schuman hebben explosies plaatsgevonden. Volgens de eerste berichten zijn hier tientallen doden en gewonden bij gevallen. Er zou ook sprake zijn van onontplofte bommen op verschillende locaties. Vanwege deze aanslagen heeft de Belgische overheid de terreurdreiging opgeschaald naar niveau 4, het hoogst mogelijke niveau. Voor het gehele land geldt een algehele lockdown, iedereen moet blijven waar hij of zij is. In Brussel ligt het openbaar vervoer stil. Tunnels, stations en winkels zijn gesloten. Het vliegveld van Zaventem is nog zeker tot morgenochtend gesloten. Alle vluchten vanaf vliegveld Zaventem zijn geannuleerd en binnenkomende vluchten worden omgeleid. Mocht je zich in Brussel bevinden is het raadzaam om op je plek te blijven of een veilige locatie op te zoeken. Daarnaast heeft de overheid iedereen in België gevraagd om het telefoonnetwerk zo min mogelijk te belasten en niet af te reizen naar de hoofdstad Brussel.

Live ontwikkelingen
Live blog HLN
Live blog TPO
Live blog Standaard
Live stream RTL nieuws

Consulaire bijstand
Ben je in België en heb je consulaire hulp nodig? Neem dan contact op met de Nederlandse ambassade in Brussel: +3226791711 of +3226791511. Daarnaast kun je bellen naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken: +31247247247. Voor vragen m.b.t. vliegveld Zaventem kun je bellen met +3227537300.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van België kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.