Heb ik een reisstekker nodig? (+ winactie)

Geschreven op 29 maart 2016

Het is en blijft een van de meest gestelde vragen van vakantiegangers: “Heb ik een reisstekker nodig?”. Het antwoord is simpel, een reisstekker is onmisbaar!

Het lijkt zo vanzelfsprekend, een stekker met twee pinnen en een stopcontact met twee gaten. We hebben dan nog een verschil tussen een platte en een ronde stekker maar daar houdt het dan ook op met de diversiteit in Nederland. Toch staan veel mensen er niet bij stil dat er wereldwijd ongeveer 15 verschillende stekkers en stopcontacten voorkomen. Zo heeft men in BelgiĆ« en Frankrijk een uitsparing nodig voor de aardepin, in het Verenigd Koninkrijk heeft men vierkante pinnen en de Verenigde Staten van Amerika platte pinnen. Sommige stopcontacten lijken geschikt voor onze Nederlandse stekkers maar leiden uiteindelijk tot een ‘vuurwerkshow’, met mogelijk letsel, kortsluiting en/of brand tot gevolg.

Het is dan ook raadzaam om voor u op reis gaat uit te zoeken of u een reissteker nodig heeft. Daarnaast dient u uit te zoeken of het voltage overeenkomt. Is dit niet het geval, heeft u ook een omvormer nodig. Op onze website hebben wij een lijst gemaakt van alle landen wereldwijd, met bijbehorende stekkers, stopcontacten en voltages. Met deze gegevens kunt u een geschikte reisstekker uitzoeken op onze uitgebreide reisstekker pagina. Wij werken samen met elektronicagigant Conrad. Conrad biedt een groot assortiment reisstekkers tegen scherpe prijzen en vanaf een bestelbedrag vanaf 35 euro ook nog eens gratis verzending! Wist u trouwens dat Conrad ook reisstekkers heeft voor USB apparatuur? Handig!

Maak kans op een gratis Skross reisstekker!

Omdat reizen al duur genoeg is verloten wij in samenwerking met Conrad een reisstekker van het toonaangevende merk Skross. Met de ‘Skross world adapter PRO’ kunt u uw Nederlandse apparatuur in meer dan 150 landen wereldwijd gebruiken. Wilt u kans maken op deze prijs? Het enige wat u hoeft te doen is ons een mailtje sturen met daarin u meest onmisbare item in uw koffer. U kunt ons mailen op: winactie@landenkompas.nl. Op 17 april a.s. nemen wij contact op met de winnaar. De winnaar maken wij ook bekend op deze pagina.

De winnaar van deze winactie is Lauren Brugman!