Geschreven op 15 april 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de reisadviezen voor Japan, Iran en Soedan aangepast.

Japan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Japan aangescherpt. Op 14 en 15 april 2016 vonden op het eiland Kyushu aardbevingen plaats. Een van de schokken was 7,4 op de schaal van Richter. De prefectuur Kumamoto werd het meest getroffen. Er zijn vele (dodelijke) slachtoffers en er is grote schade aan gebouwen en wegen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders die zich op dit moment op het eiland Kyushu bevinden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op te volgen. Verder worden alle reizen naar deze regio afgeraden omdat er kans is op naschokken. Daarnaast is het weg- en treinverkeer gedeeltelijk stilgelegd.
Voor het volledige reisadvies van Japan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Iran
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Iran aangescherpt. Voor de provincie Khuzestan is een negatief reisadvies afgegeven. Alle niet-noodzakelijk reizen naar deze provincie worden afgeraden. Dit heeft te maken met spanningen tussen etnische groeperingen die sporadisch op onlust en gewapende incidenten uitlopen.
Voor het volledige reisadvies van Iran kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Soedan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Soedan afgezwakt. Lange tijd was er een negatief reisadvies voor de grensregio met Eritrea. Nu is het reisadvies voor deze regio afgezwakt naar ‘let op: veiligheidsrisico’s’.
Voor het volledige reisadvies van Soedan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.