Geschreven op 13 mei 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vandaag de reisadviezen voor Zambia, Afghanistan en Myanmar aangepast.

Zambia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Zambia aangescherpt. In augustus 2016 worden in Zambia algemene presidents- en parlementsverkiezingen gehouden. In de aanloop naar en rond deze verkiezingen kunnen er demonstraties en manifestaties worden gehouden die tot geweld leiden. De politie treedt bij onrust vaak met harde hand op. Probeer daarom demonstraties en manifestaties zoveel mogelijk te vermijden.
Voor het volledige reisadvies van Zambia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Afghanistan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Afghanistan aangescherpt. Er gold al langere tijd een negatief reisadvies, maar op dit moment is er een acuut ontvoeringsrisico in Afghanistan. Het gaat dan met name om de hoofdstad Kabul. Reis zo min mogelijk binnen Afghanistan en wees uitermate voorzichtig.
Voor het volledige reisadvies van Afghanistan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Myanmar
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Myanmar afgezwakt. Eerder werden alle reizen naar Shan State afgeraden. Nu geldt deze waarschuwing enkel nog voor het noorden van Shan State (m.u.v. het stadscentrum van Kyaukme en Lashio Hsipaw Township, treinreizen van Mandalay naar Lashio en reizen over de weg Lashio-Hsipaw).
Voor het volledige reisadvies van Myanmar kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.