Geschreven op 18 mei 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Turkije tijdelijk aangescherpt vanwege terreurdreiging op donderdag 19 mei 2016.

De Turkse politie waarschuwt voor mogelijke terreuraanslagen door ISIS rond de herdenking van Atatürk, een Turkse nationale feestdag op donderdag 19 mei 2016. Volgens Turkse media zouden vooral militairen en politiemensen het doelwit kunnen zijn, evenals het mausoleum van Kemal Atatürk in Ankara. Vanwege deze dreiging heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies naar Turkije tijdelijk aangescherpt. Probeer evenementen, drukke plaatsen en het mausoleum op deze dag zoveel mogelijk te vermijden.

Terreurdreiging
Turkije heeft al langere tijd te kampen met terreurdreiging op meerdere fronten. De dreiging is grotendeels afkomstig van ISIS en Koerdische militanten. In het eerste halfjaar hebben er een aantal grote en minder grote aanslagen plaatsgevonden in Turkije met veel doden en gewonden tot gevolg. Met name de hoofdstad Ankara en Istanbul zijn regelmatig doelwit.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Turkije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.