Geschreven op 20 mei 2015

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Venezuela aangescherpt. Alle niet-essentiële reizen naar steden en dichtbevolkte gebieden worden ontraden.

Venezuela heeft te maken met een sterke stijging van (gewapende) criminaliteit. Dit is voornamelijk het geval in de grotere steden. Dit gebeurt vooral na zonsondergang, maar komt in toenemende mate ook overdag voor. Vanwege deze stijging heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies voor Venezuela aangescherpt. Reis alleen als het noodzakelijk is naar dichtbevolkte gebieden in Venezuela, te weten het kustgebied tussen de staten Carabobo, Aragua, Vargas, Miranda, Anzoátegui, Sucre en grote steden als Caracas, Maracaibo, Valencia, Barcelona, Barquisimieto, Barinas, Cumana, Ciudad Bolivar, Ciudad Guyana en Maturín.

Negatief reisadvies
Met dit aangepaste reisadvies is er voor een groot deel van Venezuela een negatief reisadvies ontstaan. Sinds maart 2015 geldt er namelijk ook al een negatief reisadvies voor de grensstreek met Colombia (zie: nieuwsbericht 2 maart 2015).

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Venezuela kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.