Geschreven op 7 juni 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Frankrijk aangescherpt vanwege het komende EK voetbal.

Van 10 juni tot en met 10 juli 2016 vindt in Frankrijk het Europees Kampioenschap voetbal (EURO 2016) plaats. Dit leidt tot een verhoogd risico op aanslagen. Wees extra alert op drukke plaatsen en zorg ervoor dat je altijd in het bezit bent van een geldig legitimatiebewijs. Als er ongeregeldheden zijn, volg dan de instructies op van de lokale autoriteiten. Naast de verhoogde kans op aanslagen zijn er tijdens het EK voetbal stakingen gepland in het openbaar vervoer en het luchtverkeer. Houd rekening met lagere beschikbaarheid van openbaar vervoer en vertragingen.

Noodtoestand
De Franse autoriteiten hebben sinds de aanslagen van eind 2015 in Parijs de noodtoestand uitgeroepen in heel Frankrijk. De veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt en er wordt opgeroepen alert te zijn. Er zijn verscherpte grenscontroles en belangrijke plaatsen worden extra bewaakt. Ook zijn er extra identiteits- en bagagecontroles op wegen, stations, vliegvelden en in het openbaar vervoer.

Droneverbod
Een andere maatregel die de Franse overheid heeft genomen, is een verbod op drones op alle officiƫle locaties. Dat wil zeggen dat boven de tien stadions en 24 trainingsvelden no-flyzones gelden. Mensen die dit toch zullen proberen worden opgepakt.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Frankrijk kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.