Geschreven op 16 juni 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Chili, Kenia en Armenië aangepast.

Chili
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Chili aangescherpt. Er is een toename van het aantal diefstallen in bussen in het toeristische noorden van Chili. Dit gebeurt ook door personen die zich bijvoorbeeld voordoen als buspersoneel.
Voor het volledige reisadvies van Chili kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kenia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kenia aangescherpt. In 2017 zijn er presidentiële verkiezingen in Kenia. In de aanloop naar deze verkiezingen organiseert de oppositie demonstraties in o.a. Nairobi en Kisumu. Het is mogelijk dat er ook in andere steden demonstraties zullen worden georganiseerd. De politie treedt vaak hard op bij demonstraties. Vermijd demonstraties en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Voor het volledige reisadvies van Kenia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Armenië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Armenië aangescherpt. Alle reizen naar het grensgebied met Azerbeidzjan worden ontraden. In dit gebied komen soms vuurgevechten voor. Er zijn soms ook schietpartijen bij de weg tussen Baghanis, Voskepar en Kirants aan de oude Nojemberjan-Idshewan route. In delen van de feitelijke grens tussen Nagorno-Karabach en Azerbeidzjan liggen landmijnen. Reizen naar Goris is wel mogelijk. Hier zijn geen incidenten bekend.
Voor het volledige reisadvies van Armenië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.