Geschreven op 18 juli 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Canada, Guatemala en Kazachstan aangepast.

Canada
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Canada afgezwakt. De bosbranden in het noorden van de provincie Alberta zijn grotendeels onder controle. Houd er nog wel rekening mee dat sommige gebieden en steden nog steeds beperkt toegankelijk zijn vanwege versperde en beschadigde infrastructuur.
Voor het volledige reisadvies van Canada kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guatemala
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guatemala aangescherpt. Het natuurreservaat Semuc Champey is bezet geweest door lokale groeperingen. Op 5 juli 2016 hebben de nationale politie en het leger het reservaat ontruimd. PROATUR, een hulp- en dienstverlenende organisatie voor toeristen raadt reizen naar het reservaat voorlopig af.
Voor het volledige reisadvies van Guatemala kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kazachstan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kazachstan aangescherpt. Op zondag 5 juni 2016 vonden er in de stad Aktobe aanslagen plaats tegen veiligheidsdiensten en politie. Vanwege deze aanslagen werd het dreigingsniveau voor heel Kazachstan voor de termijn van 40 dagen opgeschaald naar niveau geel. Deze periode is per 16 juli 2016 met 30 dagen verlengd vanwege een aanslag in de hoofdstad Almaty. Ook deze aanslag was gericht tegen de politie. Ben je in Kazachstan? Volg dan de adviezen op van de lokale autoriteiten. Wees alert en blijf bij ongeregeldheden binnen. Burgers wordt gevraagd om alert te zijn en verdacht gedrag te melden aan de autoriteiten.
Voor het volledige reisadvies van Kazachstan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.