Geschreven op 6 augustus 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Duitsland, Thailand en Hongarije aangepast.

Duitsland
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Duitsland aangescherpt. In juli 2016 waren er verschillende geweldsincidenten in Ansbach, München en Würzburg. Hierbij zijn meerdere doden en gewonden gevallen. Wees alert en volg de instructies van de lokale autoriteiten op als je Duitsland bezoekt.
Voor het volledige reisadvies van Duitsland kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Thailand
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand aangescherpt. Op 7 augustus 2016 vindt een landelijk referendum plaats over een nieuwe Thaise grondwet. Dit kan leiden tot politieke spanningen. Vermijd politieke bijeenkomsten en demonstraties. Het is mogelijk dat beperkende maatregelen worden opgelegd door de autoriteiten. Volg voorschriften en aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Blijf op de hoogte van actuele ontwikkelingen en lokale veiligheidssituatie via de lokale media.
Voor het volledige reisadvies van Thailand kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Hongarije
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Hongarije aangepast. Tijdens het Sziget festival (10 t/m 17 augustus 2016) verleent de Nederlandse ambassade in Boedapest met een consulair steunpunt consulaire diensten op het festival eiland. Het consulair steunpunt is te herkennen aan het E4U logo en is gehuisvest in het Csonakhaz (boothuis). Het steunpunt is geopend van zaterdag 13 augustus tot en met dinsdag 16 augustus 2016 van 12.00 tot 19.00 uur.
Voor het volledige reisadvies van Hongarije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.