Geschreven op 2 september 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Nicaragua, Kosovo en Turkije aangepast.

Nicaragua
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nicaragua aangepast. In aanloop naar de verkiezingen in november 2016 lopen de spanningen in het land op. Dit uit zich vooral door sociale onrust. De overheid is extra alert op acties en uitlatingen van buitenlanders met betrekking tot het kanaalproject. Dit geldt ook voor uitlatingen over de politieke situatie en de aanstaande verkiezingen. Houd daar rekening mee in de manier waarop je jezelf uit en opstelt. In heel Nicaragua kunnen demonstraties voorkomen tegen de aanleg van het kanaal. Maar vooral in de provincies Rivas, Rio San Juan en in de Zuid Caribische Autonome Regio (R.A.C.S.). Deze demonstraties kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties.
Voor het volledige reisadvies van Nicaragua kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kosovo
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kosovo aangepast. Sinds augustus 2016 zijn er enkele explosieven gebruikt in het centrum van Pristina. Onder andere bij het parlementsgebouw, het gebouw van de nationale omroep (RTK) en bij huizen van politici. Tot nu toe met alleen materiële schade als gevolg. Wees alert als je Pristina bezoekt.
Voor het volledige reisadvies van Kosovo kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Turkije
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije aangepast. Op 24 augustus 2016 is Turkije gestart met militaire operaties in het grensgebied met Syrië nabij de plaats Karkamis. Turkije heeft daarbij speciale militaire veiligheidszones ingesteld langs de Turks-Syrische grens in de provincie Gaziantep. Alle reizen naar het grensgebied met Syrië en Irak en de stad Diyarbakir worden ontraden. Maak daarbuiten alleen noodzakelijke reizen naar de grensprovincies met Syrië en Irak en de provincies in het zuidoosten van Turkije.
Voor het volledige reisadvies van Turkije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.