Geschreven op 25 september 2016

Sinds deze week kunnen veel Nederlanders in China geen geld meer opnemen met een Maestro bankpas. De oorzaak is op dit moment nog onbekend.

Reizigers die deze periode naar China gaan, doen er goed aan om niet alleen een bankpas mee te nemen, maar ook een creditcard of contant geld. Er gaan komen namelijk steeds meer ongeruste meldingen Nederlanders in China die geen geld kunnen opnemen met hun bankpas. De problemen lijken zich voor te doen bij bankpassen van alle Nederlandse banken, zoals Rabobank, ING en ABN Amro. Het gebruik van een creditcard lijkt vooralsnog wel mogelijk. Wat de oorzaak is van dit probleem is niet bekend. Er gaan geruchten dat het te maken heeft met de chip in nieuwe Nederlandse bankpassen die in China niet gelezen kunnen worden.

Noodregeling
Nederlanders die plotseling met een lege portemonnee worden geconfronteerd, kunnen bij hun eigen bank om een noodregeling in de vorm van een voorschot vragen. Hierdoor kunnen zij op vertoon van hun paspoort contant geld opnemen bij een lokale bank in China.