Geschreven op 16 november 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor India, Maleisië en Angola aangepast.

India
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor India aangepast. De Indiase regering heeft met ingang van 8 november 2016 alle bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie ongeldig verklaard. De Indiase overheid brengt nieuwe bankbiljetten van 500 en 2.000 roepie uit. Tot die tijd kun je alleen betalen met bankbiljetten van 100 roepie of kleiner. Heb je nog bankbiljetten van 500 of 1.000 roepie? Deze kun je van 10 tot 24 november beperkt omwisselen tegen bankbiljetten van 100 roepie bij banken, postkantoren en Forex wisselkantoren op het vliegveld. (max. 4.000 roepie per keer). Je dient zich te kunnen legitimeren. Houd rekening met lange rijen en de kans dat de voorraad bankbiljetten van 100 roepies uitgeput raakt. Na 24 november tot 30 december kun je onbeperkt omwisselen.
Voor het volledige reisadvies van India kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Maleisië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Maleisië aangepast. In Maleisië kunnen demonstraties voorkomen die tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. In Maleisië is het verboden voor buitenlanders om deel te nemen aan demonstraties. Als je dit wel doet ben je strafbaar.
Voor het volledige reisadvies van de Maleisië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Angola
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Angola aangepast. In de binnenlanden liggen landmijnen. Let extra op in deze gebieden. Offroad rijden wordt daarom afgeraden. Blijf altijd op de begaanbare wegen die vrij van mijnen zijn en in bewoonde gebieden.
Voor het volledige reisadvies van Angola kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.