Geschreven op 29 november 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor de Filipijnen, Bolivia en Congo-Kinshasa aangepast.

Filipijnen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Filipijnen aangepast. De Filipijnse autoriteiten hebben onlangs het drugsbeleid aangescherpt. Dit heeft geleid tot veel geweld. Er vinden, in heel het land, afrekeningen plaats van (mogelijke) drugsdealers en drugsgebruikers. Je kunt onbedoeld slachtoffer van dit geweld worden. Wees alert en probeer elk contact met het drugscircuit te vermijden.
Voor het volledige reisadvies van Filipijnen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Bolivia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Bolivia aangepast. La Paz en enkele andere steden hebben te maken met ernstig watertekort. Vanwege dit tekort heeft de Boliviaanse regering de noodtoestand afgekondigd. Informeer bij je hotel of er voldoende water in voorraad is. Het water dat er is, is van slechte kwaliteit en moet gezuiverd worden. Door het watertekort ontstaan gezondheidsrisico’s, waaronder verminderde hygiëne in bijvoorbeeld restaurants. Ook zijn er door de tekorten protesten. Ga goed voorbereid op reis en wees je bewust van de risico’s.
Voor het volledige reisadvies van de Bolivia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Congo-Kinshasa
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Congo-Kinshasa aangepast. In Congo-Kinshasa zouden eind 2016 verkiezingen plaatsvinden. Deze verkiezingen zijn uitgesteld. Dit heeft geleid tot veel onrust. De overheid treedt hard op tegen activisten en arresteerde oppositieleiders en journalisten. Er komen gewelddadigheden voor in de grote steden, vooral in Kinshasa en andere grote steden. Hierbij zijn ook doden gevallen. Op of rond 19 december 2016 worden in de grote steden gewelddadige demonstraties verwacht. Reis daarom alleen als het noodzakelijk is van midden december 2016 tot begin januari 2017 naar Congo-Kinshasa. Ben je in Congo-Kinshasa, wees alert en vermijd demonstraties. Blijf bij nationale stakingen zo veel mogelijk binnen. Zorg dat je zich voor een aantal dagen kunt voorzien in de eerste levensbehoeften en dat je belangrijke documenten in je bezit hebt.
Voor het volledige reisadvies van Congo-Kinshasa kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.