Geschreven op 9 december 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Mozambique, Senegal en Kameroen aangepast.

Mozambique
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Mozambique aangescherpt. In Mozambique heerst veel armoede. Dit is vooral goed te merken tijdens de feestdagen. Houd met de aankomende feestdagen rekening met een verhoogde criminaliteit. Er kunnen ’s-avonds, ’s-nachts en overdag inbraken, gewapende overvallen en berovingen voorkomen.
Voor het volledige reisadvies van Mozambique kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Senegal
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Senegal afgezwakt. Het is al langere tijd rustig in delen van de Casamance regio, waar voorheen een negatief reisadvies van kracht was. Er vinden in deze regio de laatste tijd steeds minder confrontaties plaats tussen het leger en de rebellen. Het is weer mogelijk om te reizen naar delen van de Casamance regio en de kustplaats Cap-Skirring.
Voor het volledige reisadvies van Senegal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Kameroen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kameroen aangescherpt. Het is onrustig in en rond de stad Bamenda. Er vinden demonstraties plaats waarbij geweld wordt gebruikt. Wees voorzichtig en vermijd demonstraties en samenscholingen.
Voor het volledige reisadvies van Kameroen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.