Geschreven op 30 januari 2017

Het was een waar kijkcijferkanon op de Belgische en Nederlandse tv. Er werd dan ook reikhalzend uitgekeken naar een nieuw seizoen van het reisprogramma ‘Reizen Waes’. Nu is het eindelijk zover!

In de eerste twee seizoenen van Reizen Waes kon men genieten van bestemmingen die de normale toerist liever links laat liggen. Zo ging presentator Tom Waes o.a. naar Zuid-Soedan, Iran, Noord-Korea, Spitsbergen en Turkmenistan. We zagen een heel andere kant van deze landen. Het beeld dat vaak door de media wordt geschetst bleek niet altijd te kloppen.

Nieuwe bestemmingen
De kijkcijfers in de eerste twee seizoenen zorgden ervoor dat Tom Waes nog een aantal bestemmingen van zijn bucketlist af kon strepen voor een derde seizoen. Inmiddels is bekend geworden dat Tom in het nieuwste seizoen afreist naar Sierra Leone, Bangladesh, Georgië, Tuvalu, China, Haïti, Venezuela en de Verenigde Staten. Het belooft weer een spektakel te worden!

Uitzenddata
De nieuwe reeks van het wekelijkse reisprogramma Reizen Waes is in België reeds van start gegaan en de eerste aflevering over Sierra Leone trok een record aantal kijkers (1,6 miljoen). In Nederland zal het nieuwe seizoen van start gaan op 10 februari om 20.30 uur op NPO 3.