Waar is Pirates of the Caribbean opgenomen?

Geschreven op 9 februari 2017

Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan het nieuwste deel van Pirates of the Caribbean, vragen steeds meer mensen zich af waar de film eigenlijk is opgenomen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Een groot deel van Pirates of the Caribbean wordt traditiegetrouw opgenomen in de studio. Niet vreemd, met een film waar zoveel special effects in zijn verwerkt. Strand en zee scenes daarentegen worden normaliter opgenomen op tropische bestemmingen. Zo werden er voor voorgaande films opnames gemaakt in Dominica, Saint Vincent en de Grenadines, Hawaï en de Dominicaanse Republiek. Voor de het nieuwste deel in de Pirates of the Caribbean reeks (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales / Salazar’s Revenge), is gekozen voor Australië. Vrijwel de gehele film wordt opgenomen op verschillende locaties in Australië. Studio opnames vinden plaats in de Village Roadshow Studios (Oxenford, Queensland). Strand en zee scenes vinden plaats in o.a. Helensvale, Moreton Bay, Maudsland, Southport, Tamborine Mountain, Whitsunday Islands, Lennox Headland Reserve en Hastings Point. Deze plaatsen liggen verspreid over de staten Queensland en Nieuw-Zuid-Wales.

Première
Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (Salazar’s Revenge) zal op 24 mei in de première gaan in de Nederlandse bioscopen. Het was eigenlijk de bedoeling om de film al in 2015 klaar te hebben. Door verschillende problemen werden de opnames flink vertraagd. Zo duurde het schrijven van het script langer dan gedacht, duurde opnames langer dan gepland en tot overmaat van ramp liep ook hoofdrolspeler Johnny Depp nog een blessure op.