Geschreven op 21 maart 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Nepal, Palestina en Mali aangepast.

Nepal
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nepal aangepast. In mei 2017 worden er (lokale) verkiezingen gehouden in Nepal. Vanwege deze verkiezingen kunnen er in de regio Terai demonstraties en stakingen voorkomen. Deze kunnen mogelijk tot geweld leiden. Vermijd demonstraties en plaatsen waar betogingen en massabijeenkomsten worden gehouden.
Voor het volledige reisadvies van Nepal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Palestina
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Palestina aangescherpt. De veiligheidssituatie op de Westelijke Jordaanoever (incl. Oost-Jeruzalem) is onvoorspelbaar. Dagelijks vinden er veiligheidsincidenten plaats. Het gaat dan met name om de toegangswegen naar de grote steden, in de directe omgeving van Joodse nederzettingen en in en om de Oude Stad van Jeruzalem. Wees alert op de toegangswegen en bij de checkpoints naar de grote steden op de Westelijke Jordaanoever (voornamelijk Hebron en Nablus). Veiligheidsincidenten vinden vaak plaats bij checkpoints die leiden naar deze steden en de Joodse nederzettingen langs deze toegangswegen. Je loopt daar het risico als omstander slachtoffer te worden van het geweld tussen Palestijnen, Joden, gevestigd in nederzettingen en de Israƫlische veiligheidsdiensten. Wees ook extra voorzichtig op plaatsen waar veel mensen komen. Reizen na zonsondergang wordt afgeraden.
Voor het volledige reisadvies van Palestina kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Mali
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Mali aangescherpt. In Mali worden regelmatig terroristische aanslagen en ontvoeringen gepleegd die gericht zijn op buitenlanders en westerse doelen. Het risico op aanslagen is hoog in de volgende gebieden: Ten noorden van Timboektoe, Rond Gao (Menaka), het grensgebied met Algerije en de hoofdstad Bamako.
Voor het volledige reisadvies van Mali kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.