Geschreven op 29 juni 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Marokko, Hongkong en Congo-Kinshasa aangepast.

Marokko
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Marokko aangepast. In het gebied rond Al Hoceima in het noordoosten van Marokko kunnen demonstraties voorkomen. Voor deze demonstraties is niet altijd de benodigde toestemming aangevraagd. Houd hier rekening mee.
Voor het volledige reisadvies van Marokko kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Hongkong
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Hongkong aangepast. Op 1 juli 2017 wordt de ’20th Anniversary of the Establishment of the Hong Kong SAR’ gevierd. vanwege deze viering vinden er van 29 juni tot en met 2 juli diverse manifestaties plaats. Deze kunnen leiden tot geweld. Vermijd zoveel mogelijk deze manifestaties. Er worden extra veiligheidsmaatregelen genomen. Houd rekening met verkeersopstoppingen en wegversperringen. Ook het openbaar vervoer kan hierdoor vertraging oplopen.
Voor het volledige reisadvies van Hongkong kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Congo-Kinshasa
Op 30 juni wordt in Congo-Kinshasa de Onafhankelijkheidsdag gevierd. De jaarlijkse militaire parade in Kinshasa is dit jaar afgelast. Tot dusver heeft de oppositie geen demonstraties aangekondigd, maar vanwege de politieke en economische situatie kunnen deze ook spontaan ontstaan met het risico op gewelddadige incidenten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt je aan om alert te blijven en demonstraties en samenscholingen te vermijden.
Voor het volledige reisadvies van Congo-Kinshasa kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.