Geschreven op 18 juli 2016

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Kroatië, Canada en Italië aangepast. Dit heeft te maken met aanhoudende bosbranden.

Kroatië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kroatie aangescherpt. Kroatië heeft deze zomerperiode te kampen met aanhoudende bosbranden. Vooral tijdens droge en warme periodes kunnen deze bosbranden veel schade aanrichten. Voornamelijk de streek rondom Split en verschillende toeristengebieden aan de kust zijn de laatste dagen zwaar getroffen. Reis je naar een gebied waar bosbranden zijn of kunnen ontstaan? Volg de berichten in de media en laat je goed informeren over de situatie.
Voor het volledige reisadvies van Kroatië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Canada
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Canada aangescherpt. Verspreid over de hele provincie British Colombia zijn bosbranden uitgebroken. Voor het eerst sinds 14 jaar is de provinciale noodtoestand afgekondigd. Verschillende dorpen en duizenden mensen zijn geëvacueerd. Volg de instructies van de Canadese autoriteiten. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.
Voor het volledige reisadvies van Canada kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Italië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Italië aangescherpt. Er zijn bosbranden in de omgeving van Napels en op het eiland Sicilië. Volg de instructie van autoriteiten op. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg de berichten in de media.
Voor het volledige reisadvies van Italië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Naast genoemde landen komen er ook berichten van hevige bosbranden uit Montenegro (rondom Herceg Novi en Podgorica) en Bosnië en Herzegovina (rondom Mostar).