Geschreven op 29 juli 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Tunesië afgezwakt. Reizen naar toeristische kustgebieden, zoals Djerba en Tunis zijn weer mogelijk.

Na een reeks van bloedige aanslagen was er lange tijd een negatief reisadvies voor Tunesië. Nu de rust grotendeels is teruggekeerd heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken besloten om het reisadvies te versoepelen. Voor de toeristische kustgebieden zoals Sousse, Monastir, Djerba en de hoofdstad Tunis is het negatieve reisadvies opgeheven. Houd er wel rekening mee dat de noodtoestand van kracht blijft en dat er nog steeds kans is op terroristische aanslagen door teruggekeerde IS-strijders.

Veiligheidsmaatregelen
Door de Tunesische autoriteiten zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen. Op veel locaties zijn zwaarbewapende militairen en politie aanwezig. Zij voeren onder andere controles uit bij de toegangswegen naar de toeristische gebieden. Ook worden bussen vanaf de vliegvelden naar de hotels soms begeleid door een politie escorte. Daarnaast hebben veel hotels en andere toeristische bestemmingen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Bij de toegang tot hotels en resorts worden vaak controles uitgevoerd. Ook is er veel camerabewaking.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Tunesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.