Geschreven op 7 september 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor verschillende Caraïbische bestemmingen aangescherpt. Dit heeft te maken met de allesvernietigende kracht van orkaan Irma.

De orkaan Irma, die grootte schade aanrichtte op o.a. Barbuda en Sint-Maarten, heeft nog maar weinig aan kracht ingeleverd en is nu op weg naar diverse Caraïbische bestemmingen. Om Nederlanders te waarschuwen en goed voor te bereiden op deze orkaan is het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek, Haïti, Turks- en Caicoseilanden, Cuba, Bahama’s en de Verenigde Staten van Amerika (Florida) aangescherpt. Ben je in van deze gebieden? Blijf dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dat gebied. Kom je in een noodsituatie? Volg het advies op van de lokale autoriteiten en je eventuele reisagent. Houd je reisdocumenten en belangrijke documenten altijd bij u.

Nederlanders die zich op dit moment op een van deze bestemmingen bevinden en zich hebben ingeschreven voor de 24/7 BZ Informatieservice hebben inmiddels een mail en/of sms gekregen. Hierin wordt geadviseerd te zorgen voor genoeg drinkwater en houdbaar voedsel voor tenminste 72 uur, batterijen op te laden voordat de storm losbarst en op te passen voor gevaarlijke situaties na afloop, door bijvoorbeeld overstromingen en omgevallen elektriciteitspalen.

Reisorganisaties
De regio waar orkaan Irma overheen trekt is een favoriet gebied voor Nederlandse vakantiegangers. Reisorganisatie TUI en Thomas Cook geven aan dat reizigers met als bestemming Sint Maarten, Dominicaanse Republiek, Cuba en Florida hun reis tot 10 september gratis kunnen omboeken. Niet genoten vakantiedagen worden hoogstwaarschijnlijk vergoedt vanuit het Calamiteitenfonds.