Geschreven op 9 september 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Mexico aangescherpt vanwege een krachtige aardbeving nabij de staat Chiapas.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Mexico aangepast. Op 7 september 2017 heeft voor de kust van de staat Chiapas een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 8.1 op de schaal van Richter. Hierbij zijn tenminste 60 doden en meer dan 250 gewonden gevallen. Voornamelijk de zuidelijke stad Juchitan in de staat Oaxaca werd zwaar getroffen. Onder andere delen van het stadhuis, een hotel, een bar en andere gebouwen liggen volledig in puin. Het was de meest krachtige beving in het land in meer dan tachtig jaar. Ben je op dit moment in deze regio of vertrekt je hier binnenkort naar toe, volg dan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Update 20 september 2017
Op 19 september 2017 is Mexico opnieuw getroffen door een zware aardbeving. Ditmaal met een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag nabij de stad Puebla, 140 km ten zuidoosten van de Mexicaanse hoofdstad Mexico Stad. In de omgeving van de stad Puebla en Mexico Stad zijn tenminste 200 dodelijke slachtoffers gevallen. Daarnaast is er grote schade aan diverse gebouwen. Telefoon- en internetverbindingen zijn slecht en het openbaar vervoer is slechts beperkt operationeel. De internationale luchthaven van Mexico Stad is tot nader order gesloten. Volg het advies op van de lokale autoriteiten en je reisagent. Blijf bereikbaar in crisissituaties.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Mexico kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.