Geschreven op 14 september 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft alle niet-essentiële reizen naar Cuba afgeraden. Dit heeft te maken met de gevolgen van orkaan Irma.

Reis alleen als het noodzakelijk is naar Cuba. Dat is het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hierdoor is er een negatief reisadvies ontstaan. Cuba kampt op dit moment met de gevolgen van orkaan Irma. O.a. de voedselvoorziening en drinkwatervoorziening is op dit moment zeer beperkt. Veel gebieden zitten nog zonder elektriciteit en een groot aantal wegen is onbegaanbaar. Daarnaast is het lastig om gebruik te maken van telefonie en internet. Ben je op dit moment op Cuba? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en weersverwachtingen in het land. Houd daarnaast goed contact met je hotelmanagement en reisorganisatie.

Update 15 september 2017
Het negatieve reisadvies geldt niet meer voor het gehele land. Op dit moment worden enkel alle niet-essentiële reizen naar de noordelijke kuststreek van de provincies Camagüey, Ciego de Avila, Sancti Spíritus, Villa Clara en Matanzas ontraden. De stad Havana en het internationale vliegveld vallen niet onder deze gebieden.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Cuba kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.