Geschreven op 20 september 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor verschillende Caraïbische bestemmingen aangescherpt. Dit heeft te maken met de allesvernietigende kracht van orkaan Maria.

De orkaan Maria, die al grootte schade aanrichtte op o.a. Dominica en Guadeloupe, heeft nog maar weinig aan kracht ingeleverd en is nu op weg naar diverse Caraïbische bestemmingen. In Guadeloupe viel door de orkaan tenminste 1 dode. Om Nederlanders te waarschuwen en goed voor te bereiden op deze orkaan is het reisadvies voor de Dominicaanse Republiek, Montserrat, Antigua en Barbuda, Puerto Rico, Anguilla, Britse Maagdeneilanden, Saint Kitts en Nevis en de Turks en Caicoseilanden aangescherpt. Ben je in van deze gebieden? Blijf dan op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in dat gebied. Kom je in een noodsituatie? Volg het advies op van de lokale autoriteiten en je eventuele reisagent. Houd je reisdocumenten en belangrijke documenten altijd bij u. Zorg daarnaast voor een digitale kopie.

Nederlanders die zich op dit moment op een van deze bestemmingen bevinden en zich hebben ingeschreven voor de 24/7 BZ Informatieservice hebben inmiddels een mail en/of sms gekregen. Hierin wordt geadviseerd te zorgen voor genoeg drinkwater en houdbaar voedsel uur, batterijen op te laden voordat de storm losbarst en op te passen voor gevaarlijke situaties na afloop, door bijvoorbeeld overstromingen en omgevallen elektriciteitspalen.