Geschreven op 22 september 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Bali aangescherpt vanwege de mogelijke uitbarsting van vulkaan Agung.

Er is gevaar voor uitbarsting van de vulkaan Agung op het eiland Bali. De Indonesische overheid adviseert iedereen om op een afstand van circa 12 kilometer van deze vulkaan te blijven. Inmiddels zijn al meer dan 75.000 mensen in dit gebied geƫvacueerd. Waarschijnlijk gaat dit getal nog oplopen tot circa 100.000. Bij de laatste uitbarsting van deze vulkaan in 1963, vielen circa duizend doden. Ben je in de buurt? Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en volg het advies op van de lokale autoriteiten en/of je reisagent. Daarnaast is het verstandig om reisdocumenten bij de hand te houden om zich te registreren bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Update 25 september 2017
De afgelopen dagen rommelt het steeds harder. Zondagochtend alleen al werden bij de berg zo’n driehonderd bevingen geregistreerd. Ook kwam er voor het eerst een rookpluim uit de krater. Deskundigen waarschuwen dat de kans op een grote uitbarsting met de dag groter wordt. De autoriteiten hebben inmiddels ook de hoogste alarmfase uitgeroepen. Bij een uitbarsting zal het internationale vliegveld van Bali vrijwel zeker sluiten.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Indonesiƫ kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.