Geschreven op 29 september 2017

Vanwege zorgen om het milieu heeft de Keniaanse overheid besloten een algeheel verbod in te voeren op plastic tasjes. Boetes kunnen oplopen tot 32.500 euro of een celstraf.

Vanaf eind augustus geldt er een algeheel verbod op plastic tasjes in Kenia. Winkeliers en marktkooplui mogen geen plastic tassen meer meegeven aan klanten en het is niet meer toegestaan om met een plastic tasje over straat te lopen. Kenianen moeten het voortaan doen met papieren zakken of zelf een herbruikbare tas meenemen.

Aanleiding voor het verbod zijn zorgen om het milieu. Kenia alleen al gebruikt met haar 48 miljoen inwoners naar schatting bijna 300 miljoen plastic tasjes per jaar. Dit is vooral in de grote steden goed te merken aan de bergen plastic in de straten, sloten en rivieren.

Wie betrapt wordt op het dragen, verkopen of produceren van plastic tasjes, riskeert een boete tot 32.500 euro of vier jaar celstraf. Toeristen die met plastic tasjes op het vliegveld aankomen zullen deze moeten inleveren. Eerder kwamen Marokko, Kameroen en Rwanda al met soortgelijke maatregelen.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Kenia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.