Geschreven op 1 oktober 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Zuid-Korea, Japan en Ethiopië aangepast.

Zuid-Korea
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Zuid-Korea aangepast. De spanningen tussen Noord-Korea en Zuid-Korea zijn hoog opgelopen door een nucleaire test, raketlanceringen en militaire oefeningen. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen als u in Zuid-Korea verblijft.
Voor het volledige reisadvies van Zuid-Korea kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.

Japan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Japan aangepast. In augustus heeft Noord-Korea raketten gelanceerd die over het noordelijk deel van Japan gingen. De raketten zijn in zee geland. Bij dit soort incidenten schakelen de Japanse autoriteiten een luchtalarm in. Bij het horen van het luchtalarm is het belangrijk een te schuilen in een gebouw of kelder en weg te blijven van de ramen. Als er daadwerkelijk een inslag vlakbij plaats vind is het belangrijk om uw neus en mond af te dekken en ramen en deuren te sluiten. Volg daarnaast altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.
Voor het volledige reisadvies van Japan kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.

Ethiopië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Ethiopië aangescherpt. Alle niet-essentiële reizen naar de regio’s Gambella en Oromiya worden ontraden vanwege gewelddadige onlusten.
Voor het volledige reisadvies van Ethiopië kunt u terecht op Nederlandwereldwijd.nl.