Geschreven op 27 oktober 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Bangladesh, Myanmar en Somalië aangepast.

Bangladesh
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Bangladesh aangepast. Door geweld in Myanmar vluchten honderdduizenden Rohingya’s vanuit Myanmar naar het grensgebied met Bangladesh. Hierdoor nemen de spanningen in het gebied toe. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de veiligheidssituatie in dit gebied.
Voor het volledige reisadvies van Bangladesh kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Myanmar
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Myanmar aangescherpt. Er is een gewelddadig conflict gaande in het noorden van Rakhine. Door het geweld zijn volgens de VN meer dan 400.000 Rohingya’s naar Bangladesh gevlucht. Het geweld beperkt zich tot het noorden van de staat. Ook in en rondom de hoofdstad Sittwe zijn verhoogde spanningen tussen bevolkingsgroepen. Vanwege deze situatie worden alle reizen naar de staat Rakhine ontraden. De plaats Ngapali valt hier niet onder en is te bereiken via de luchthaven van Thandwe.
Voor het volledige reisadvies van Myanmar kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Somalië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Somalië aangescherpt. In het semi-onafhankelijke Somaliland vinden op 13 november 2017 verkiezingen plaats. Hierdoor kunnen de spanningen toenemen in de grensgebieden tussen Somaliland en de Somalische deelstaat Puntland (regio’s Sool en Sanaag). Op 14 oktober was er een aanslag in de hoofdstad Mogadishu waarbij meer dan 300 doden zijn gevallen. Dit was de bloedigste aanslag in de geschiedenis van Somalië. De autoriteiten gaan er van uit dat de aanslag is gepleegd door Al Shabaab.
Voor het volledige reisadvies van Somalië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.