Geschreven op 17 november 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Ecuador, Thailand en Egypte aangepast.

Ecuador
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Ecuador aangepast. Al langere tijd worden alle niet-essentiƫle reizen naar het grensgebied met Colombia afgeraden. Het is echter wel mogelijk om in de provincie Carchi bij de grensovergangsplaats Tulcan de grens naar Colombia over te steken. Je kunt via de Rumichaca brug op de Pan-Amerikaanse snelweg de grens overgaan. Je moet wel op de snelweg blijven (20 km zone) en gebieden vermijden die buiten deze zone vallen.
Voor het volledige reisadvies van Ecuador kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Thailand
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Thailand aangescherpt. Vanaf november 2017 is roken op populaire stranden in Thailand strafbaar. De straf voor roken op het strand kan leiden tot een jaar gevangenisstraf of een boete van maximaal 100.000 Baht. Ook de invoer van elektronische sigaretten en vullingen voor deze sigaretten is strafbaar in Thailand. E-sigaretten kunnen op het vliegveld in beslag worden genomen. Je loopt het risico om een hoge boete te krijgen of een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.
Voor het volledige reisadvies van Thailand kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Egypte
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte aangepast. Homoseksuelen krijgen steeds vaker te maken met arrestaties en veroordelingen in Egypte. Houd daar rekening mee in de manier waarop je jezelf opstelt en uit.
Voor het volledige reisadvies van Egypte kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.