Geschreven op 27 november 2017

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Peru, Egypte en Guinee-Bissau aangepast.

Peru
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Peru aangepast. Als gevolg van hevige regenval en overstromingen in de afgelopen weken heeft de overheid op 15 november de noodtoestand uitgeroepen en gewaarschuwd voor mogelijke overstromingen en aardverschuivingen in de provincies Ancash, Cajamarca, Ica, Lambayeque, La Libertad, Tumbes en voor de hoofdstad Lima. Deze noodtoestand is 60 dagen van kracht. Vermijd gebieden in de buurt van rivieren en andere plaatsen die gevoelig zijn voor overstroming. Controleer of de wegen vrij zijn voordat je vertrekt. Wees voorbereid om de reisroutes aan te passen. Zorg ervoor dat je voertuig in goede staat verkeert en voldoende is uitgerust voor de weersomstandigheden voordat je vertrekt. Informeer je van tevoren goed over de plaatselijke omstandigheden.
Voor het volledige reisadvies van Peru kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Egypte
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Egypte aangepast. Bij de plaats al-Arish (Noord-Sinaï) is op 24 november 2017 een aanslag gepleegd op een moskee waarbij mogelijk 300 doden zijn gevallen.
Voor het volledige reisadvies van Thailand kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guinee-Bissau
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guinee-Bissau aangepast. In Guinee-Bissau koen demonstraties voor die tot geweld kunnen leiden. Vooral in de hoofdstad Bissau. Vermijd daarom demonstraties.
Voor het volledige reisadvies van Guinee-Bissau kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.