Geschreven op 12 januari 2018

Sao Tomé en Principe heeft op 1 januari 2018 de klok definitief 1 uur vooruit gezet. Hierdoor komt Sao Tomé en Principe in een nieuwe tijdzone terecht.

Sao Tomé en Principe heeft tijdens de jaarwisseling de klok definitief 1 uur vooruit gezet. Hiertoe hebben de autoriteiten besloten met als voornaamste reden het besparen van energie. Door de klok 1 uur te verzetten zal het in de ochtend langer donker blijven en in de avond langer lichter. Op dit moment valt Sao Tomé en Principe nog in tijdzone UTC+0 (Greenwich Mean Time (GMT)). Na het verzetten van de klok zal men in tijdzone UTC+1 (West Africa Time (WAT)) vallen. Met de overstap naar de nieuwe tijdzone komt Sao Tomé en Principe in dezelfde tijdzone als buurlanden Equatoriaal-Guinea, Gabon, Kameroen en Nigeria.

Nieuwe tijdzone en tijdsverschil
Sao Tomé en Principe is op 1 januari overgegaan op UTC+1, zonder zomertijd. Door deze wijziging zal er tijdens onze wintertijd geen tijdsverschil zijn met Nederland. Tijdens onze zomertijd is het in Sao Tomé en Principe 1 uur vroeger.

Meer informatie
Voor de actuele tijd en tijdzone in Sao Tomé en Principe kun je terecht bij onze uitgebreide Sao Tomé en Principe tijdsverschil pagina.