Geschreven op 8 februari 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor de Filipijnen, Malediven en Taiwan aangepast.

Filipijnen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Filipijnen aangepast. Er zijn meerdere actieve vulkanen op de Filipijnen. Reis niet naar de vulkanen Bulusan en Mayon. Voor deze vulkanen heeft het Filipijnse Instituut voor Vulkanologie en Seismologie (PHIVOLCS) veiligheidszones ingesteld. Deze veiligheidszones zijn verboden gebied.
Voor het volledige reisadvies van de Filipijnen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Malediven
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Malediven aangepast. Op de Maldiven is het onrustig door politieke spanningen tussen de regering en de oppositie. Op 5 februari 2018 is door de autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen voor de duur van 15 dagen. In de hoofdstad Malé op het eiland Malé vinden regelmatig demonstraties plaats. Deze kunnen gewelddadig zijn. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen.
Voor het volledige reisadvies van de Malediven kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Taiwan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Taiwan aangepast. Op 6 februari 2018 is Taiwan opgeschrikt door een aardbeving. De regio Hualien, in het oosten van Taiwan, werd getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.4 op de schaal van Richter. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op als je zich in deze regio bevindt.
Voor het volledige reisadvies van Taiwan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.