Geschreven op 28 maart 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Kameroen, Burkina Faso en Saoedi-Arabië aangepast.

Kameroen
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Kameroen aangescherpt. Door (gewelddadige) confrontaties tussen demonstranten en veiligheidstroepen is het onrustig in de westelijke provincies. Vooral in de steden Bamenda, Ekona, Limbe, Buea, Kumba en Mamfe is het onrustig. Er vinden regelmatig demonstraties plaats, welke gewelddadig kunnen zijn. Wees alert, vermijd demonstraties en samenscholingen. In het uiterste noorden van Kameroen moet je oppassen voor ontvoeringen en aanslagen. Het gaat dan vooral om de grensgebieden met Nigeria en de Centraal Afrikaanse Republiek. Zowel voor het noorden als voor de stad Bamenda is een negatief reisadvies afgegeven.
Voor het volledige reisadvies van Kameroen kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Burkina Faso
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Burkina Faso aangescherpt. Er is een verhoogd risico op terroristische aanslagen en ontvoeringen in het noorden van Burkina Faso. Er is een negatief reisadvies afgegeven voor deze regio. Wees alert en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
Voor het volledige reisadvies van Burkina Faso kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Saoedi-Arabië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Saoedi-Arabië aangepast. Op 25 maart 2018 zijn er vanuit Jemen raketten afgevuurd op de steden Najran, Jizan, Abha, Khamis Mushait en Riyad. Deze raketten zijn tegengehouden, maar resten zijn terecht gekomen op de stad Riyad. Hierbij zijn slachtoffers gevallen. Volg de aanwijzingen van de autoriteiten op. Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie.
Voor het volledige reisadvies van Saoedi-Arabië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.