Geschreven op 25 april 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Irak, Guatemala en Venezuela aangepast.

Irak
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Irak aangepast. Op 12 mei 2018 vinden er parlementsverkiezingen plaats in Irak. Deze kunnen leiden tot spanningen, demonstraties en aanslagen in het hele land. Blijf alert. De Iraakse regering heeft besloten om de luchthavens van Erbil en Sulaymaniyah weer open te stellen voor internationale vluchten.
Voor het volledige reisadvies van Irak kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Guatemala
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Guatemala aangepast. Er zijn veiligheidsrisico’s voor het reizen bij de grensovergangen met de buurlanden Honduras, El Salvador en Belize. Dit heeft te maken met de smokkel van drugs, wapens en gestolen auto’s. Ook blijft er onenigheid over het eigendom van grensgebieden. Wees voorzichtig en laat je ter plaatse informeren over de veiligheid bij de grensovergangen.
Voor het volledige reisadvies van Guatemala kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Venezuela
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Venezuela afgezwakt. De op 5 januari ingestelde grensblokkade met Aruba, Bonaire en Curaçao is voorlopig opgeheven. Vluchten naar de stad Valencia zijn weer mogelijk.
Voor het volledige reisadvies van Venezuela kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.