Geschreven op 8 mei 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Turkije, Ivoorkust en Tanzania aangepast.

Turkije
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Turkije aangepast. Op 24 juni 2018 worden er verkiezingen gehouden in Turkije. In aanloop naar deze verkiezingen kunnen er (gewelddadige) demonstraties voorkomen. Vermijd zoveel mogelijk massabijeenkomsten en samenscholingen. Volg ten alle tijden de instructies van de autoriteiten op. Volg als dat mogelijk is het plaatselijke nieuws via de media.
Voor het volledige reisadvies van Turkije kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Ivoorkust
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Ivoorkust aangepast. De veiligheidssituatie in Ivoorkust is de laatste tijd verbeterd, maar nog steeds onzeker. Dit komt omdat er nog vele interne spanningen zijn tussen verschillende bevolkingsgroepen. Ook zijn er regelmatig protesten van militairen en ander overheidspersoneel. Militairen en ander overheidspersoneel protesteren tegen hun arbeidsvoorwaarden in de steden waar veel militairen zijn gelegerd zoals: Bouaké, Yamoussoukro, Man, Diaolo en Abidjan. Protesten verlopen niet altijd zonder geweld. Probeer deze protesten zoveel mogelijk te vermijden.
Voor het volledige reisadvies van Ivoorkust kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Tanzania
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Tanzania aangepast. In heel Tanzania, inclusief de eilanden Unguja en Zanzibar, kunnen (gewelddadige) demonstraties en politieke bijeenkomsten voorkomen. Vermijd deze demonstraties indien mogelijk.
Voor het volledige reisadvies van Tanzania kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.