Geschreven op 8 mei 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Maleisië, Armenië en Dominica aangepast.

Maleisië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Maleisië aangepast. Op woensdag 9 mei zijn er in Maleisië parlementsverkiezingen. Rond de verkiezingen vinden politieke bijeenkomsten en demonstraties plaats. In Maleisië is het voor buitenlanders verboden deel te nemen aan demonstraties. Doe je dit toch, dan ben je strafbaar. Vermijd daarom demonstraties.
Voor het volledige reisadvies van Maleisië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Armenië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Armenië aangepast. Er is de laatste tijd politieke onrust in Armenië. Er komen grote (gewelddadige) demonstraties voor in voornamelijk de hoofdstad Yerevan. Vermijd deze demonstraties. Wegen van en naar het centrum van de hoofdstad Yerevan kunnen plotseling worden geblokkeerd. Daardoor kan het moeilijker zijn om van en naar het vliegveld bij de hoofdstad Jerevan te reizen. Er is opgeroepen tot stakingen. Dit kan gevolgen hebben voor veiligheid op straat.
Voor het volledige reisadvies van Armenië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Dominica
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Dominica afgezwakt. Het eiland Dominica werd in 2017 zwaar getroffen door orkaan Maria. Op Dominica wordt nog hard gewerkt aan het herstel van gebouwen en infrastructuur. In de grotere plaatsen Roseau en Portsmouth is water en elektriciteit weer beschikbaar. Op andere plaatsen van het eiland is dit nog een probleem. Alle wegen zijn weer begaanbaar, maar op veel plaatsen heeft het verkeer nog wel last van het beschadigde wegdek. Het dagelijks leven op Dominica is weer zo goed als normaal. Winkels en bedrijven zijn weer open en het aanbod van hotels neemt weer toe. Belangrijk is om voor je vertrek al je hotel te boeken om een verblijfsplaats te hebben. De telefoon- en internetverbindingen zijn hersteld maar werken nog niet op afgelegen plaatsen. Het eiland is goed bereikbaar via vlucht- en veerverbindingen.
Voor het volledige reisadvies van Dominica kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.