Geschreven op 17 mei 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Haïti, Bangladesh en Zimbabwe aangepast.

Haïti
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Haïti aangepast. Er zijn de laatste tijd meer meldingen van gewelddadige overvallen op buitenlanders op en rondom het internationale vliegveld Toussaint Louverture in de hoofdstad Port-au-Prince. Wees voorzichtig bij aankomst op het vliegveld. Zorg dat er iemand klaar staat om je naar je hotel te begeleiden.
Voor het volledige reisadvies van Haïti kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Bangladesh
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Bangladesh aangepast. Eind 2018 komen er waarschijnlijk landelijke verkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen kan de komende maanden de politieke en maatschappelijke onrust toenemen.
Voor het volledige reisadvies van Bangladesh kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Zimbabwe
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Zimbabwe aangepast. In juli of augustus 2018 vinden er verkiezingen plaats. Een precieze verkiezingsdatum is nog niet bekend. De politieke situatie in de hoofdstad Harare en in andere delen van het land blijft onzeker. Blijf alert in aanloop naar de verkiezingen. Er kunnen demonstraties en verkiezingsbijeenkomsten worden georganiseerd, welke tot geweld kunnen leiden. Vermijd grote mensenmassa’s, demonstraties en protesten. Fotografeer deze gebeurtenissen niet. Je loopt het risico dat autoriteiten je camera afpakken, de geheugenkaart wissen of je arresteren.
Voor het volledige reisadvies van Zimbabwe kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.