Geschreven op 24 mei 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Oman, Colombia en Senegal aangepast.

Oman
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Oman aangepast. De komende dagen zal waarschijnlijk de cycloon Mekunu aan land komen nabij de stad Salalah. Naast zeer krachtige windsnelheden op land zal de cycloon ook tot hoge golven, zware regenval, overstromingen en elektriciteitsstoringen kunnen leiden in de regio Dhofar en Al Wusta. Volg de lokale media en volg het advies op van de lokale autoriteiten.
Voor het volledige reisadvies van Oman kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Colombia
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Colombia aangepast. Op 27 mei en 17 juni 2018 vinden er presidentsverkiezingen plaats in Colombia. Voor de 1e verkiezingsdag zijn de grenzen met Venezuela op 24 mei vanaf 18.00 uur tot en met 27 mei om 16.00 uur gesloten. Voor de andere buurlanden (Brazilië, Ecuador, Panama en Peru) zijn de grenzen op 27 mei vanaf 00.00 uur tot en met 16.00 uur gesloten. Het is dan niet mogelijk om over land naar één van de buurlanden te reizen. Dit heeft gevolgen voor het openbare leven. Mogelijk kunnen ook winkels en restaurants gesloten zijn. Op verkiezingsdagen mag er in de winkels en restaurants geen alcohol worden verkocht.
Voor het volledige reisadvies van Colombia kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Senegal
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Senegal aangepast. Er komen (gewelddadige) demonstraties van studenten voor bij de universiteit in de hoofdstad Dakar en in andere grote universiteitssteden. Vermijd demonstraties en volg het laatste nieuws.
Voor het volledige reisadvies van Senegal kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.