Geschreven op 26 juni 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Indonesië, Ethiopië en Papoea-Nieuw-Guinea aangepast.

Indonesië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Indonesië aangepast. Op 27 juni 2018 worden er verkiezingen gehouden in Indonesische provincies, steden en regentschappen. Er zijn gouverneursverkiezingen in 17 provincies waaronder West-, Oost- en Midden-Java, Noord- en Zuid-Sumatra, Papua, Molukken en West-Kalimantan. Daarnaast zijn er burgemeestersverkiezingen in 12 provinciehoofdsteden waaronder miljoenensteden als Bandung, Makassar en Palembang. De grootste regentschappen waar verkiezingen worden gehouden zijn Bogor, Cirebon, Garut, Subang (West-Java), Deli Serdan (Noord-Sumatra) en Tangerang (Banten). Deze verkiezingen kunnen voor onrust zorgen. Volg het (lokale) nieuws en wees alert op plaatsen waar veel mensen komen.
Voor het volledige reisadvies van Indonesië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Ethiopië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Ethiopië aangepast. Er kunnen oplopende spanningen zijn in de buurt van bedrijven die in handen zijn van buitenlanders. Houd hier rekening mee.
Voor het volledige reisadvies van Ethiopië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Papoea-Nieuw-Guinea
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Papoea-Nieuw-Guinea aangepast. In de provincie Southern Highlands geldt sinds juni 2018 de noodtoestand. De noodtoestand is uitgeroepen na gewelddadige protesten. Veiligheidstroepen van Papoea-Nieuw-Guinea zijn in de Southern Highlands actief om de orde te herstellen. Hierdoor worden alle reizen naar de provincie Southern Highlands ontraden. In de provincies Hela en Enga zijn gewelddadigheden in en rond de plaatsen Tari en Porgera tussen lokale volksstammen. Het vliegverkeer van en naar Tari kan hier last van hebben. De veiligheidssituatie in Tari en Porgera is onzeker. Reis alleen als het nodig is naar de plaatsen Tari en Porgera.
Voor het volledige reisadvies van Papoea-Nieuw-Guinea kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.