Geschreven op 15 juli 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor de Comoren, Japan en Mali aangepast.

Comoren
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Comoren aangepast. Op 30 juli 2018 vindt er op de Comoren een referendum plaats. Er wordt dan besloten of de huidige president langer aan de macht blijft. In aanloop naar en rondom het referendum kunnen vooral in de hoofdstad Moroni demonstraties plaatsvinden. Blijf alert en vermijd plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen.
Voor het volledige reisadvies van de Comoren kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Japan
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Japan aangepast. Er zijn overstromingen en landverschuivingen door hevige regenbuien in grote delen van centraal en westelijk Japan. Reis je naar deze regio’s in Japan? Informeer dan ook bij je reisorganisatie of hotel naar de laatste ontwikkelingen. Het openbaar vervoer kan hierdoor ook onregelmatig rijden. Blijf op de hoogte van vervoersmogelijkheden. Volg de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Volg de laatste ontwikkelingen via de (sociale) media. Houd je familie en vrienden op de hoogte over je situatie (veiligheid).
Voor het volledige reisadvies van Japan kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Mali
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Mali aangepast. Op 29 juli 2018 (eerste ronde) en 12 augustus 2018 (tweede ronde) worden in Mali presidentsverkiezingen gehouden. In aanloop naar en rondom deze verkiezingen kunnen er gewelddadige demonstraties zijn. Vermijd daarom demonstraties en samenscholingen. Blijf alert.
Voor het volledige reisadvies van Mali kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.