Geschreven op 20 augustus 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Lombok aangescherpt. Dit heeft te maken met de recente aardbevingen op het eiland.

Het Indonesische eiland Lombok is de laatste weken meerdere malen opgeschrikt door hevige aardbevingen. Bij deze aardbevingen zijn meer dan 400 doden gevallen. Daarnaast zijn er veel mensen (ernstig) gewond geraakt. Voornamelijk het noorden van Lombok en de Gili eilanden zijn zwaar getroffen. Vele gebouwen zijn ingestort en de infrastructuur is zwaar beschadigd. Mede door de omvang van de schade en de kans op naschokken is er een negatief reisadvies afgegeven voor het noordelijke deel van Lombok en de Gili eilanden. Tijdens naschokken kan ook (tijdelijk) de stroomvoorziening onderbroken worden.

Ben je in het noorden van Lombok? Overweeg of je daar wilt blijven. Ben je op de Gili-eilanden? Sluit je dan aan bij de evacuatie die wordt verzorgd door de Indonesiƫ autoriteiten. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en laat je familie weten hoe het met je gaat. Houd contact met je reisorganisatie en vliegmaatschappij.

Meer informatie
Voor het volledige reisadvies van Indonesiƫ kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.