Geschreven op 2 augustus 2018

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de reisadviezen voor Saoedi-Arabië, Zimbabwe en Myanmar aangepast.

Saoedi-Arabië
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor de Saoedi-Arabië aangepast. Van 18 tot en met 25 augustus 2018 vindt de jaarlijkse Hadj plaats. Veel pelgrims zullen in deze periode Mekka en Medina bezoeken. Reis je in deze periode ook naar Saoedi-Arabië, volg dan strikt de aanwijzingen van de autoriteiten op. Wees alert en houd contact met je reisorganisator. Moslims zonder een Hadj visum kunnen van 13 tot en met 25 augustus 2018 niet via Jeddah, Taif of de Medina luchthaven Saoedi-Arabië inreizen.
Voor het volledige reisadvies van Saoedi-Arabië kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Zimbabwe
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Zimbabwe aangepast. Op 30 juli 2018 vonden in Zimbabwe drie verkiezingen plaats: voor de president, het parlement en de gemeenteraad. Bij protesten na deze verkiezingen zijn tenminste 6 doden gevallen. De politieke situatie in de hoofdstad Harare en in andere delen van het land is op dit moment onstabiel. Blijf alert en vermijd indien mogelijk demonstraties en mensenmassa’s.
Voor het volledige reisadvies van Zimbabwe kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.

Myanmar
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Myanmar aangepast. Door extreme regenval komen er in delen van Myanmar overstromingen voor. Deze hebben tot overlast geleid in o.a. Kayin State en Bago. Ook zijn hierdoor verkeersproblemen ontstaan. Houd daar rekening mee wanneer je door het land reist. Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en de veiligheidssituatie ter plaatse.
Voor het volledige reisadvies van Myanmar kun je terecht bij Nederlandwereldwijd.nl.